je bent hier:
JURIDISCH ADVIES
Juridische informatie
Het NVKVV volgt de juridische aspecten van de verpleegkunde op de voet, van aanbevelingen voor wetswijzigingen tot praktische informatie.

De wet bepaalt wat verpleegkunde is en wie die mag uitoefenen. Maar dat is geen status quo: nieuwe KB's en MB's (koninklijke en ministeriële besluiten) brengen regelmatig aanvullingen en wijzigingen. Onder Wetgeving vind je de meest recente en belangrijkste besluiten en bepalingen.

Wat betekenen wetten en besluiten concreet? Wat zeggen die over jouw situatie? Bij het NVKVV kan je terecht voor Advies, algemeen of specifiek. De Juridische Adviesgroep van het NVKVV bespreekt regelmatig nieuwe onderwerpen.
Ook met een persoonlijke vraag kan je terecht bij het NVKVV. Daarover lees je meer onder de button 'je vraag'.

Je vindt de lijst met verpleegkundigen die de opleiding tot gerechtelijk expert in de verpleeg- of vroedkunde volgden en hun attest ontvingen onder de button Gerechtelijk expert.

Wens je je verder te bekwamen in de wetgeving die relevant is voor jouw beroepsuitoefening? Op regelmatige tijdstippen organiseert de Juridische Adviesgroep opleidingen. Meer informatie vind je hier.

Geef uw Gebruikersnaam en Paswoord.
Gebruikersnaam
Paswoord
Blijf ingelogd
Paswoord vergeten?
Coördinatieverpleegkundige in oncologie en senologie (m/v)
Kliniek Sint-Jan Clinique Saint-Jean
Verpleegkundige
Woonzorgcampus De Vaeren - Reet
VERPLEEGKUNDIGE
WZC Zonnetij - Aartselaar
Hoofdverpleegkundige A1/A2, doelgroep volwassenen (M/V)
Medisch Centrum St.-Jozef - Bilzen
VERPLEEGKUNDIGE WZC/Thuisverpleging
Woon- en zorgcentrum Veilige Have vzw - Aalter